Essentiële aminozuren

Wat wordt er precies bedoeld met essentiële aminozuren?

De term essentiële aminozuren kom je regelmatig tegen, maar wat wordt er nu precies mee bedoeld? Dat leggen we graag even uit: het menselijk lichaam bestaat voor 20 procent uit proteïnen, oftewel eiwitten. Aminozuren zijn de bouwstenen van de eiwitten in ons lichaam, die een hele belangrijke rol spelen in alle biologische processen die er plaats vinden. Ons lichaam maakt zelf een aantal aminozuren aan, maar niet alle. In wat wij eten komen er in totaal 20 aminozuren voor, waarvan er 8 niet door ons eigen lichaam aangemaakt kunnen worden. Maar die aminozuren hebben we wel nodig, en daarom worden die essentiële aminozuren genoemd. Die essentiële aminozuren moeten we dus uit onze voeding zien te halen, maar dat is niet altijd makkelijk. Om te zorgen dat we toch deze essentiële aminozuren binnenkrijgen kan dat ook aan de hand van supplementen.

Waar zijn essentiële aminozuren goed voor?

Omdat ons lichaam voor een-vijfde bestaat uit aminozuren vervullen ze allerlei belangrijke functies. Ze zijn onderdeel van onze spieren, het weefsel en onze cellen, en geven daar structuur aan. Heel belangrijk is dat ze zorgen voor het transport en de opslag van voedingstoffen door ons lichaam, zonder essentiële aminozuren zouden onze organen, klieren, pezen en aders niet functioneren. essentiële aminozuren zorgen ervoor dat wonden genezen en voorkomen stofwisselingsproblemen. De essentiële aminozuren van Vital Cell Life kunnen helpen bij diabetes, een te hoog cholesterol, verbetering van potentie, en anti-aging. Het geeft een boost aan het immuunsysteem, en ondersteunt bij de overgang. Bovendien stimuleren essentiële aminozuren de vetverbranding door het lichaam, en hebben bewezen een positief effect op klachten bij artrose en osteoporose. Tot slot wordt ook de verbetering van slaap, het verminderen van stemmingswisselingen en het verhogen van prestatievermogen genoemd als positieve effecten.

 

Worden de essentiële aminozuren van Vital Cell Life ook aanbevolen door professionals?

Jazeker, de essentiële aminozuren worden door zowel professionals als particulieren gekozen om verschillende redenen: Vital Cell Life laat de samenstelling en de opname van voedingssupplementen testen bij de World Health Laboratory, waardoor we kunnen garanderen dat de essentiële aminozuren die u bij Vital Life Cell aanschaft, goed worden opgenomen door het lichaam. Vital Cell Vital baseert zich op de meest recente wetenschappelijke literatuur en de expertise van het World Health Laboratory. Verder maken we geen gebruik van onnodige toevoegingen, en vermijden we zoveel mogelijk alle stoffen waarop mensen allergische reacties zouden kunnen hebben.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over essentiële aminozuren? Wellicht bent u ook geïnteresseerd in onze andere producten, klik hiervoor op een van de onderstaande links:

-Essentiele vetzuren
-Aminozuren online kopen
- Minerlaren
 
 
 

World Health Supplements BV

Regulierenring 9
3981 LA Bunnik
Nederland
Over ons
Ons merk Vital Cell Life
Privacy & Algemene voorwaarden
Disclaimer

 
 

Hulp nodig?

T. 030-2871008
F. 030-2803662
E. info@vital-cell-life.com
Nieuwsbrief inschrijven
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.