Magnesium Glycinaat

Wat wordt er precies bedoeld met magnesium glycinaat?

Als er gesproken wordt over het gebruik van magnesium als voedingssupplement dan wordt vaak automatisch gesproken over magnesium glycinaat. Wat is daar de reden van, en wat wordt er nu precies bedoeld met magnesium glycinaat? Om te beginnen wordt magnesium die we innemen als supplement sneller en makkelijker opgenomen door ons lichaam dan het magnesium die zich in ons voedsel bevindt.  De reden daarvoor is eenvoudiger dan u wellicht denkt: magnesium dat in voedingsmiddelen aanwezig is, is daar nooit alleen: het is een combinatie van allerlei voedingsstoffen, en als we dat eten moet het lichaam dat allemaal verteren, en het opnemen van magnesium gaat dan niet vanzelf. Magnesium glycinaat daarentegen wordt snel in het lichaam opgenomen.

Waarvoor en voor wie is magnesium glycinaat goed?

Magnesium glycinaat is goed voor iedereen, voor zowel mannen als vrouwen en jong en oud. Magnesium glycinaat is een mineraal, en mineralen zijn erg belangrijk voor de spieren, waaronder de hartspier. Bovendien zorgt magnesium glycinaat ervoor dat prikkels van zenuwen in ons lichaam worden overgedragen, zodat we goed functioneren. Verder is magnesium glycinaat ook mogelijk voor de opbouw van onze botten. Over het algemeen kan gesteld worden dat ongeveer een kwart van onze bevolking minder magnesium glycinaat binnenkrijgt dan wordt aanbevolen door het RIVM. Als we het over jongeren hebben in de pubertijd dan loopt dat percentage zelfs op tot driekwart van die leeftijdscategorie met een tekort. Gezien deze gegevens is een supplement met magnesium glycinaat een bijna noodzakelijke en gezonde aanvulling van onze voeding.

Moet ik nog rekening houden met bepaalde bijwerkingen van magnesium glycinaat?

Het gebruik van magnesium glycinaat is in principe gewoon veilig, maar zoals met alles wat we innemen: te veel is nooit goed. Vital Cell Life adviseert om de gebruiksaanwijzing op de verpakking te volgen, voor magnesium glycinaat is dat drie keer per dag een capsule bij de maaltijd. Overigens kunt u, indien gewenst, de capsule zelf verwijderen. Gebruikt u (veel) te veel van magnesium glycinaat dan kan diarree optreden, dit effect ontstaat echter pas bij een dosis van 2500 milligram. Zodra met de inname wordt gestopt is de bijwerking ook direct opgelost. De officieel aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van magnesium glycinaat is 300 milligram voor dames en 350 milligram magnesium voor heren. Vital Cell Life magnesium glycinaat bevat gegarandeerd geen melk/caseïne, ei, schaaldieren, boomnoten, pinda's, tarwe/gluten, maïs, sojabonen vis, en synthetische zoet-, kleur- en smaakstoffen.

Bent u goed genoeg geïnformeerd over magnesium glycinaat? Wellicht bent u ook geïnteresseerd in onze andere producten, klik hiervoor op een van de onderstaande links:
Hormonen  Klik hier     
Aminozuren    Klik hier          
Speciale formules  Klik hier  
 
 
 
 

World Health Supplements BV

Regulierenring 9
3981 LA Bunnik
Nederland
Over ons
Ons merk Vital Cell Life
Privacy & Algemene voorwaarden
Disclaimer

 
 

Hulp nodig?

T. 030-2871008
F. 030-2803662
E. info@vital-cell-life.com
Nieuwsbrief inschrijven
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.